sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Majakan alakerta alkaa hahmottua

Viimeisen syyslomapäivän kunniaksi kannoin majakan keittiön pöydälle ja kaivelin laatikoiden uumenista kaikenlaista majakkaa varten varattua kamaa. Ja valmistakin tuli! Tänään oli nimittäin puuhellan asennuspäivä. Viime vuoden kesälomareissulla piipahdin Joensuun Pikkuruisessa puodissa ja ihastuin ikihyviksi kauniiseen puuhellaan. Näin heti sen sieluni silmin (vielä olemattoman) majakan keittiössä, ja mukaanhan se hella sitten lähti. 

Pientä päänvaivaa aiheutti hellan savutorvi. Vaan eipä hätää, kellistin majakan hetkeksi pötkölleen ja heiluin hitusen naskalin kanssa, ja niinpä vain saatiin seinään savutorven mentävä reikä! Nyt tarttee vain tehdä se ulkopuolen piippuosa, mutta senhän ehtii. Sisäpuolella näyttää kuitenkin oikein hyvältä: 


"Piipunkolon" ympärys piti tietenkin suojata, ja peltisen näköinen suojus syntyi alumiinifoliosta. Hellan alla puolestaan on "peltipeti", elikkä hopeamaalilla maalattu pahvinpala. Simppeliä! :)

Muutakin värkkäilin. Ovenpäällys on suorastaan huutanut hyllyä yläpuolelleen, ja semmoisen nikkaroin biltema-tikuista. Sinne pääsivät myrskylyhty ja Tuulialta lahjaksi saatu pelastusrengas.


Muutakin kalustusta alakertaan löytyi. Valmiina ostettu pöytäryhmä (laatikollinen pöytä, puusohva ja kaksi tuolia) pääsi hiomapaperin alla eroon päällimmäisestä kiiltävästä kerroksestaan ja on nyt paremmin passeli ja elämää nähneen oloinen - ihan niin kuin majakan asukki Jooseppikin on. :) Pöydälle asettelin vielä tyhjän korin ja saaristolaisleivän (ja kuvauksen jälkeen löysin laatikoista vielä leikkuuveitsenkin), ja nurkkiin irtotavaraa lojumaan. 


 


Tästä se lähtee!

maanantai 6. lokakuuta 2014

Jooseppi

Viime lauantain kerhossa sain Joosepin viimein siihen kuosiin että hän suostui kuvattavaksi! 

Paita ja housut valmistuivat jo aiemmin viikolla.
Nämä sukat (elämäni toinen valmis sukkapari muuten, se ensimmäinen oli käsityötunnilla koulussa) sain tehtyä kerhossa. \o/


Pipon sain neulottua aiemmin viikolla.
Hitusen kittana takki (toiselta valmisnukelta vohkittu) on varmaankin löytynyt jostain lumppukasasta ;)

Näin Jooseppi on valmis tutkimaan uutta kotipaikkaansa! Uloskin jo saattaa mennä vaikkei saappaita tähän hätään löytynytkään jalkoihin... :)


"No nyt! Kelepaa tässä vaikka nousta tuonne yläilmoihin tarkastammaan miltä siellä majakan huipulla näytöstää."
"Onkos se lamppu palanu kun ei minkäänlaista loistetta näy?"

"Jaa että tyhjää täynnä! Eipä oo sitten kummakaan ettei loista. Vieneet lampun poikkeen niin kun kaiken muunki tuolta sisältä."